X
  • اولین و تنها مرکز اقامتی درمانی محرک ها در ایران

برچسب ها

مقاله های تخصصی

اختلالات روانی همزمان با سوء مصرف مواد

اختلالات روانی همزمان با سوء مصرف مواد

هنگامی که فردی هم مشکل سوء مصرف مواد و هم یک مشکل سلامت روان مانند افسردگی، اختلال دوقطبی یا اضطراب دارد، به آن اختلال همزمان یا تشخیص دوگانه گفته می شود.

مقابله با سوء مصرف مواد، اعتیــاد به الکــل یا اعتیاد به مواد هرگز آسان نیست، و زمانی که فرد با مشکلات سلامت روانی نیز دست و پنجه نرم کند، دشوارتر میشود.

در اختلالات همزمان، افراد هم مشکلات مربوط به سلامت روان و هم اعتیاد به مواد مخدر یا الکل را دارند که ممکن است مانع توانایی آنها برای عملکرد بهینه در محل کار یا مدرسه، حفظ یک زندگی با کیفیت در خانه، مدیریت مشکلات زندگی و ارتباطات باشد. اختلالات همزمان روی یکدیگر نیز تأثیر می گذارند و شرایط را پیچیده تر می‌کنند.

وقتی یک مشکل سلامت روان؛ درمان نشود، مشکل سوء مصرف مواد معمولا بدتر می شود. در واقع هنگامی که مصرف الکل یا مواد مخدر افزایش می یابد، مشکلات سلامت روان نیز معمولا افزایش می یابد و بالعکس افزایش مشکلات روانی منجر به افزایش مصرف مواد و الکل و تشدید اعتیاد می‌شود.

مشکلات سوء مصرف مواد و مسائل مربوط به سلامت روان شایع تر از آن چیزی است که بسیاری از مردم تصور می کنند. بر اساس گزارش های منتشر شده در مجله انجمن پزشکی آمریکا:

تقریباً ۵۰ درصد از افراد مبتلا به اختلالات روانی شدید تحت تأثیر سوء مصرف مواد قرار دارند.
۳۷درصد از مصرف کنندگان الکل و ۵۳ درصد از مصرف کنندگان مواد مخدر نیز حداقل یک بیماری روانی جدی دارند.
از کل افرادی که به عنوان بیمار مبتلا به اختلالات روانپزشکی تشخیص داده شده اند، ۲۹ درصد از الکل یا مواد مخدر استفاده می کنند.
مشکلات سوء مصرف مواد و مسائل مربوط به سلامت روان وقتی نادیده گرفته می‌شوند بهتر نمی‌شوند – بلکه به احتمال بسیار زیاد بدتر می‌شوند. در اینجا یک سوال اصلی مطرح میشود که چه چیزی اول پدید آمده است: سوء مصرف مواد یا مشکل سلامت روان؟

به نظر میرسد این داستان مثل قضیه مرغ و تخم مرغ است. سوء مصرف مواد و اختلالات سلامت روان مانند افسردگی و اضطراب ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند، اگرچه یکی لزوماً مستقیماً باعث دیگری نمی شود. سوء مصرف موادی مانند ماری جوانا یا مت آمفتامین می تواند باعث واکنش های روانی طولانی مدت شود، در حالی که الکل می تواند علائم افسردگی و اضطراب را بدتر کند.

همچنین الکل و مواد مخدر اغلب برای خوددرمانی علائم مشکلات سلامت روان استفاده می شود. مردم اغلب برای کاهش علائم یک اختلال روانی تشخیص داده نشده، مقابله با احساسات دشوار یا تغییر موقت خلق و خوی خود از الکل یا مواد مخدر استفاده می کنند. متأسفانه، خوددرمانی با داروها یا الکل عوارض جانبی بسیاری ایجاد می کند و در درازمدت اغلب علائمی را که در ابتدا به تسکین آنها کمک می کرد بدتر می کند.

مصرف الکل و مواد مخدر می تواند خطر زمینه ای برای اختلالات روانی را افزایش دهد. از آنجایی که مشکلات سلامت روان ناشی از تأثیر متقابل پیچیده ژنتیک، محیط و سایر عوامل است، دشوار است که بگوییم آیا سوء مصرف مواد مستقیماً باعث ایجاد آنها می شود یا خیر. با این حال، اگر در معرض خطر یک مشکل سلامت روان هستید، سوء مصرف الکل یا مواد مخدر ممکن است شما را در گردابی عظیم رها کند.

به عنوان مثال، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد کسانی که از مسکن‌های افیونی استفاده می‌کنند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به افسردگی هستند و مصرف شدید مشتقات ماریجوانا با افزایش خطر ابتلا به اسکیزوفرنی مرتبط است.

مصرف الکل و مواد مخدر می تواند علائم یک مشکل سلامت روان را بدتر کند. سوء مصرف مواد ممکن است علائم بیماری روانی را به شدت افزایش دهد یا حتی علائم جدیدی را ایجاد کند. سوء مصرف الکل یا مواد مخدر همچنین می‌تواند با داروهایی مانند داروهای ضدافسردگی، داروهای اضطراب و تثبیت‌کننده‌های خلق تداخل داشته باشد و باعث می‌شود آنها در مدیریت علائم و تأخیر در بهبودی شما مؤثر نباشند.

در کل آنچه میتوان از این مطلب نتیجه گرفت این است که مصرف داروها و مواد میتواند منجر به تشدید بیماری های روانی شود و وجود بیماری های روانپزشکی فرد را به سمت مصرف مواد و الکل سوق میدهد. وقتی این دو اختلال به صورت همزمان در فرد وجود دارد، درمان سخت تر میشود و در چنین شرایطی لازم است در اسرا وقت توسط مراجع تخصصی پروسه ی تشخیص گذاری و درمان شروع شود.

منبع: دوره مددیاری اعتیاد و خانواده

Related

نقش استف در دهکده سلامت وردیج (کمپ وردیج)

نقش استف در دهکده سلامت وردیج (کمپ وردیج)

استف در دهکده سلامت وردیج شامل کسانی می شود که راهبری و حمایت از برنامه  را  بر عهده دارند

Read More >
اعتیاد جنسی چیست؟

اعتیاد جنسی چیست؟

اعتیاد جنسی شامل افرادی می‌شود که از ارتباط جنسی یا پور...

Read More >
کرونا و رنج مضاعف کودکان با والدین معتاد

کرونا و رنج مضاعف کودکان با والدین معتاد

شیوع ویروس کرونا و حضور بیشتر پدران و مادران معتاد در خا...

Read More >

مقاله های تخصصی

اصول اولیه ارتباط با بیمار معتاد

اصول اولیه ارتباط با بیمار معتاد نکاتی مهم و ساده که بهتر است هنگام گفتگو با بیمار معتاد آنها را به خاطر داشته باشیم:

چرا مردم مواد مخدر مصرف می‌کنند؟

بیشتر مردم می‌گویند دلیل مصرف مواد مخدر یا الکل، به‌قول معروف «حال کردن» است. اما داستان به این سادگی نیست. خوردن، خوابیدن، بازی و ورزش، کار، جنگ و عشق، حال ما را خوب می‌کند، پس مواد مخدر چرا؟

ترس از تنهایی چیست و آیا از تنهایی وحشت دارید؟

ترس از تنهایی یا وحشت تنها ماندن چیست؟ تنها بودن، حتی در یک مکان معمولاً آرامش‌بخش مانند خانه، می‌تواند منجر ب...

اعتیاد جنسی چیست؟

اعتیاد جنسی شامل افرادی می‌شود که از ارتباط جنسی یا پورنوگرافی برای برآورده کردن نیازهای غیر جنسی بهره می‌برند که به آنها معتادان جنسی گفته می‌شود.

مفهوم اعتیاد و سیر شکل‌گیری اعتیاد

اعتیاد از لحاظ لغوی به‌معنای استفاده مکرر از یک شیء و یا انجام متعدد و متداوم یک فعل خاص می‌باشد

کرافت : رویکرد تقویت اجتماع و آموزش خانواده

استفاده از مشارکت خانواده، تمرکز بر آموزش و تغییر رفتار اعضای خانواده

اختلالات روانی همزمان با سوء مصرف مواد

هنگامی که فردی هم مشکل سوء مصرف مواد و هم یک مشکل سلامت روان مانند افسردگی، اختلال دوقطبی یا اضطراب دارد، به آن اختلال همزمان یا تشخیص دوگانه گفته می شود.

تست شیشه چندین مصرف‌کننده کوکایین مثبت شده است

یک پزشک درمانگر اعتیاد خبر داد: اخیرا بر روی حدود ۶ الی ۷ مریض مصرف کننده کوکائین آزمایش‌هایی انجام دادیم و تست...

علل و عوامل مؤثر بر اعتیاد

اعتیاد یک بیماری زیست شناختی، روان شناختی و اجتماعی است. عوامل متعددی در اتیولوژی سوء مصرف و اعتیاد مؤثر هستند که درتعامل با یکدیگر منجر به شروع مصرف و سپس اعتیاد می‌شوند.

سبب­ شناسی گرایش به اعتیاد و نگرش مثبت به آن

سبب­ شناسی گرایش به اعتیاد و نگرش مثبت به آن علل و عوامل مختلفی در ابعاد درون­‌فردی، بین­‌فردی و محیطی در گرایش افراد به مصرف مواد مخدر و وابستگی به آن تاثیر دارد

تماس با ما

همین حالا با ما تماس بگیرید. اطلاعات شما نزد ما محرمانه باقی می ماند.

شرایط پذیرش

  1. تمایل بیمار برای اقامت و بهبودی
  2. حداقل سن 18 و حداکثر 55
  3. دارا بودن سلامت نسبی جسمی و روانی با تایید روانشناس بالینی و پزشک مرکز
  4. دارا بودن شرایط پذیرش پس از مصاحبه و تایید سرپرست تیم درمان
  5. همراه داشتن کارت شناسایی معتبر
  6. همراه داشتن یک نفر از افراد درجه یک خانواده با کارت شناسایی معتبر به عنوان بیمار
  7. پرداخت هزینه کامل درمان یک دوره ۳۰ روزه هنگام تشکیل پرونده و پیش از آغاز هر دوره در صورت تمدید دوره
  8. حضور خانواده بیمار در جلسات آموزشی هفتگی که توسط مشاور خانواده مرکز برگزار می شود
  9. بیمار پس از اتمام هر دوره ۳۰ روزه و پیش از تمدید دوره بعدی با درخواست کتبی و هماهنگی خانواده و تایید سرپرست تیم درمان می تواند به مدت 24 الی 48 ساعت به همراه خانواده از مرخصی استفاده کند و مجددا ادامه درمان دهد.

تذکر: در این مرکز صرفا درمان غیر دارویی انجام می شود

  • ساعات کار: همه روزه ۲۴ ساعت شبانه روزی
  • تلفن: 09104325010 | 09104325030
  • نشانی: تهران - بزرگراه شهید خرازی - خروجی شهید اردستانی - کیلومتر 4 جاده روستای وردیج
  • ایمیل: info@verdij.com

فرم تماس آنلاین

دی ان ان