اجتماع درمان مدار وردیج بر مبنای پروتکل درمانی مصوب TC جهانی و بهزیستی ایران و تجربه ی 34 ساله درمان بیماران اعتیاد پایه گذاری شده است .
رویکرد اجتماع درمان مدار TC (Therapeutic Community)
به مفهوم درمانی که در روابط اجتماعی تعریف شده مبتنی بر چهارچوب تعریف شده پروتکل صورت می گیرد. این نوع درمان که از سال ( 1958) در کشورهای پیشرفته جهان پس از تجربیات زیادی در درمان بیماران در ایران مورد استفاده قرارگرفت در دنیا با موفقیت درمانی بالایی بصورت میان مدت و بلند مدت بستری و پروسه درمان( 4-6ماهه) می باشد .این نوع درمان که تلفیقی از تخصص و گروههای همتا NA,CM,AA میباشد. بیماران پس از پذیرش و ویزیت پزشک و روانپزشک بررسی اولیه جسمانی و روانی مسئول فنی و مشاوره روانشناس و مددکار و گروه همتایان در قسمت جهت یابی و دوره پیش جهت ( 30-7) روز را گذرانده و سپس وارد گروه میشوند.
اهداف دوره جهت یابی 30 روزه
۱- سپری کردن عوارض ترک
۲- آشنای اولیه با قوانین گروه هر روز به مدت کوتاه (نیم ساعت)
۳- غربالگری در موعد ی که بیمار وضعیت عمومی بهبود پیدا کرده است.
۴- کمک به بیمار جهت تصمیم گیری برای ورود به گروه اهداف دوره های درمانی 4-6ماه
۵- طی کردن سیکل عوارض ترک مواد
۶- آموزش نظم و قوانین
۷- آموزش چگونگی مراقبت از خود و پیشگیری از رفتارهای پرخطر
۸- آموزش سلسله مراتب و احترام به ساختار اجتماعی
۹- ارتقا کیفیت زندگی
۱۰- آموزش مهارتهای زندگی و ماتریکس به بیمار و خانواده
۱۱- یادگیری مدیریت زمان و آموزش برنامه ریزی برای مدیریت زندگی خانوادگی ، عاطفی کاری و.....
۱۲- آموزش به کارگیری برنامه های معنوی جهت ایجاد تحول درونی و آرامش.
۱۳- آموزش تغییر باورهای ناکارآمد با باورهای کارآمد
عشق درمانی
دراین رویکرد، فرداز مصرف هرگونه ماده مخدر ومحرک خودداری می کند وخلاء هرآن چه راکه تا زمان مصرف می کرده است احساس می کند .اوتاآن روز چیزی داشته که اورا درگیرخود کرده است .مواد محرک یامخدر ،به عنوان عاملی که نیازهای اساسی اورا تا آن زمان تامین کرده است، حفره یا خلائی در او بوجود می آورد. این حفره و خلاء باید با چیزی پر شود. ازدیدگاه ماجدا شدن از وضعیت قبلی ،شرایط تازه ای راکه درآن احتمال تغییر، دگردیسی وتحول وجود دارد فراهم می آورد .دراین شرایط مهمترین باوری که فرد داشته است. اولویت خود راازدست می دهدواوآمادگی پذیرش افکار وباورهای نو وتازه ای راپیدا میکند.سرویس دهنده اودرطول دوره جهت یابی ،بدون قضاوت،بدون چشم داشت وبا عشق بااورفتار کرده وبه او توجه کرده است. ایننزدیکترین وکامل ترین نوع تجربه ای است که اوتا آن زمان از توصیف عشق خداوند به بندگانش داشته استکه او تا آن زمان از توصیف عشق خداوند به بندگانش داشته است. سرویس دهنده او ،نه ازترس به او سرویس می دهد وبه به خاطر خواسته یا انتظاری ، مانام آن راعشق بلاعوض گذاشته ایم . حتی مادر که عشق اش معروف است ترس وانتظار در عشق او وجود دارد وبلاعوض نیست. فرد سرویس گیرنده تحت تاثیر این رفتار با سرویس گیرنده تحت تاثیر این رفتار با سرویس دهنده خود اخت (Bond ) میگردد وباورهای سرویس دهنده که خود متحول شده است ودر دنیای بدون مواد محرک ومخدر زندگی میکندبه عنوان الگوی موفق مورد قبول سرویس گیرنده قرار می گیرد .بسیاری از ابزاهای این روش که برای بیماران مخدرها تدوین شده است ، برا مصرف کنندگان محرکها کاربرد واز آن استفاده می شود، دراین روش درمانگر اصلی خداست وتیم درمان تسهیل گر درمان است.
مدل تغییر رفتار
رویکرد اجتماع درمان مدار بر تغییر سبک زندگی وخود کنترلی وتغییر نگرش میباشد.
دیدگاه و رویکرد اجتماع درمان مدار (TC) بردیدگاه روشنی بنا نهاده شده است . شامل چهار نقطه نظر مربوط به هم است. اختلال مصرف مواد شخص معتاد بهبودی وزندگی درست درمتن یادگیری اجتماعی TC رخ میدهد. رویکرد اجتماع درمان مدار بررفتار درمانی وشناخت درمانی ( CBT) و رویکردهای انسان گرایانه و روان تحلیلی رفتاری بنا نهاده شده است.
روش آموزشی
اصول اساسی قوانین TC بر این اصول بنا نهاده شده است .
1- عدم مصرف مواد و سو مصرف دارو تا پایان عمر
2- عدم رفتار پرخاشگرانه تا پایان عمر
3- عدم رابطه جنسی تا پایان دوره درمانی
4- جدا شدن از زندگی روزمره و لزوم یادگیری و تلاش برای تقویت مهربانی و صداقت و مسئولیت پذیری و باور به کمک گرفتن و کمک کردن به دیگران و تغییر گام به گام و حرکت رو به جلو و احترام به خود و دیگران
5- تغییر از مشارکت و فعالیت و تقویت معنویت وجود قوانین وسلسله مراتب مشاورههای 2*2و1*1 واجرای تستهای روانشناختی در ابتدا و پایان دوره جهت ارزیابی روانشناختی بیماران
تیم درمان
مرکز درمانی و آموزشی که ریاست آن راموسس جمعیت تولد دوباره و یکی از بنیانگذاران انجمن های 12 قدمی در ایران آقای فروهر تشویقی به عهده دارد و دارای تیم درمانی متخصص و قوی در درمان اعتیاد میباشد.
- مسئول فنی و مدیر تیم درمان کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
- روانشناس مرکز کارشناس ارشد بالینی
- مدد کار کارشناس مددکاری
- روان پزشک وپزشک
- گروه همتایان
نقش محیط دردرمان
باتوجه به قرارگرفتن مرکز درمانی وردیج دردامنه های جنوب غربی البرز وهمچنین همجواری با ا دو رودخانه محلی آب و هوای سرشاراز اکسیژن بهترین موقعیت برای درمان بیماران رابوجود می آورد .
باتوجه به نقش محیط دردرمان پایگاه علمی دارد . به خصوص برای مصرف کنندگان شیشه که باتنش ها و نوسانهاو فشارها وحصارهای ذهنی وروانی درگیرند و محیط طبیعی وباز وبدون دیوار وحصار بسیار حیاتی است.
دهکده سلامت وردیج درغرب تهران و دردره ای زیبا در دامنه های البرز قرار گرفته است. زیبایی این مرکز به علت وجود رودخانه وردیج وچشمه سارهای طبیعی رشته کوههای البرز طراوت خاصی دارد.این فضای آرام وبکر در حد فاصل 30 دقیقه ازمیدان آزادی قرار گرفته است. اکثر تاسیسات وو ساختمانهای این مرکز برای ایجاد آرامش دربیماران بصورت الاچیق های چوبی ساخته شده است.
امکانات وسرویسهای دهکده سلامت وردیج
کافی شاپ بزرگ و لوکس ، بازیهای دیجیتال وps3، سالن اجتماعات و پرده نمایش فیلم ،سالن بیلیارد، بدن سازی ، سالن غذا خوری، برنامه تغذیه مناسب و با کیفیت ، کوهنوردی، یوگا و ریلکسیشن، آسایشگاههای دوتخته با تشکهای طبی و پتوها ی مناسب مجهز به وسایل گرمایشی و سرمایشی (اسپیلت) و تلویزیون و یخچال و حمام خصوصی اسایشگاههای چند تخته با همان امکانات 12-اسایشگاههای بزرگتر برای گروههای بیشتر
تلفنهای تماس
09104325010 شماره مستقیم مرکز
09104325020 مددکاری
09104325030 مددکاری
09108638979 شماره مستقیم مرکز
02144970070 شماره مستقیم مرکز
02144970193 شماره مستقیم مرکز